Kókuszos-foltos kocka (bögrés) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk.
- 1.5 pohár liszt
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár cukor
- 2 kis doboz kefír (300 g) vagy 1 nagy doboz (315 g-os)
- 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
- 3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek kókuszreszelék
- csipet só
Foltok:
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 6 ek cukor
- pár csepp kókuszaroma (ha van)
- 4 ek kókuszreszelék
Tetejére:
- 2.5-3 dl habtejszín (cukrozott)
- 3-4 ek kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, legvégül óvatosan a tojásfehérje habot.
Sütőpapíros tepsibe (34*35) simítjuk, majd rákanalazzuk a pudingos krémet és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a tetejét tejszínhabbal vonjuk be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
A krém elkészítése:
A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »