Kókuszos-foltos kocka (bögrés) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk.
- 1.5 pohár liszt
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár cukor
- 2 kis doboz kefír (300 g) vagy 1 nagy doboz (315 g-os)
- 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
- 3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek kókuszreszelék
- csipet só
Foltok:
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 6 ek cukor
- pár csepp kókuszaroma (ha van)
- 4 ek kókuszreszelék
Tetejére:
- 2.5-3 dl habtejszín (cukrozott)
- 3-4 ek kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, legvégül óvatosan a tojásfehérje habot.
Sütőpapíros tepsibe (34*35) simítjuk, majd rákanalazzuk a pudingos krémet és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a tetejét tejszínhabbal vonjuk be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
A krém elkészítése:
A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és kihűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »