Kókuszos-foltos kocka (bögrés) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk.
- 1.5 pohár liszt
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 pohár cukor
- 2 kis doboz kefír (300 g) vagy 1 nagy doboz (315 g-os)
- 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
- 3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek kókuszreszelék
- csipet só
Foltok:
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 6 ek cukor
- pár csepp kókuszaroma (ha van)
- 4 ek kókuszreszelék
Tetejére:
- 2.5-3 dl habtejszín (cukrozott)
- 3-4 ek kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, legvégül óvatosan a tojásfehérje habot.
Sütőpapíros tepsibe (34*35) simítjuk, majd rákanalazzuk a pudingos krémet és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a tetejét tejszínhabbal vonjuk be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
A krém elkészítése:
A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és kihűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


