Kókuszos-fehér csokoládés hatlapos recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 3 dkg kakaópor
- 2 dkg szalalkáli
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tejföl
Krémhez:
- 1 l tej
- 25 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 14 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 3 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport.
A szalalkálit feloldjuk a tejfölben, majd a belekeverjük a tojásokat is, és a tésztához adjuk. Összegyúrjuk, és szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük, majd 6 részre osztjuk, és kb. 20 x 30 cm-es lapokat nyújtunk, amiket sütőlapon 190°C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütünk.
A krémhez a lisztet és a tej 1/3 részét csomómentesre összekeverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk cukrot, a csomómentes pépet, a kókuszreszeléket, és sűrű krémmé főzzük.
Nem forró, de még nem is langyos állapotban belekeverjük a vajat. Mikor a krém már kihűlt, egymásra rétegezzük a lapokkal.
Tetejére vízgőz felett olvasztott fehér csoki kerül, azután megcsorgatjuk olvasztott étcsokoládéval.
1 nap után szeletelhető.