Kókuszos eper rolád recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- fél cs sütőpor
- fél dl olaj
- fél dl víz
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 6 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 7 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg apróra vágott eper
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez adunk 2 ek cukrot és kemény habbá verjük.
A sárgához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatosan, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy vékony lapot kapunk, melyet sütés után konyharuhára borítunk és feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az epret is.
A piskótát kitekerjük, megtöltjük a krémmel, feltekerjük és a külsejét is bekenjük. Kevés eperrel meghintjük, majd olvasztott csokit csorgatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »