Kókuszos eper rolád recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- fél cs sütőpor
- fél dl olaj
- fél dl víz
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 6 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 7 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg apróra vágott eper
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez adunk 2 ek cukrot és kemény habbá verjük.
A sárgához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatosan, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy vékony lapot kapunk, melyet sütés után konyharuhára borítunk és feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az epret is.
A piskótát kitekerjük, megtöltjük a krémmel, feltekerjük és a külsejét is bekenjük. Kevés eperrel meghintjük, majd olvasztott csokit csorgatunk rá.