Kókuszos eper rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • fél dl olaj
  • fél dl víz
  • 2 ek kakaópor

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg apróra vágott eper

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez adunk 2 ek cukrot és kemény habbá verjük.

A sárgához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatosan, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk.

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy vékony lapot kapunk, melyet sütés után konyharuhára borítunk és feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a porcukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az epret is.

A piskótát kitekerjük, megtöltjük a krémmel, feltekerjük és a külsejét is bekenjük. Kevés eperrel meghintjük, majd olvasztott csokit csorgatunk rá.