Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-csokis minirétes recept

Kókuszos-csokis minirétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 csomag vajas-leveles tészta (3 lap)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 a kenéshez
    • 5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
    • 5 dkg cukor
    • 2 ek mascarpone krémsajt
    • 3-4 ek kókuszreszelék
    • 1 ek kukoricakeményítő
    • 3 dl (házi) tej

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a csokipudingot, amihez a tojássárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral és a keményítővel, majd beletesszük a rumot és a tejet. Folyamatosan keverve forrásig melegítjük, míg besűrűsödik.

    Miután kellően besűrűsödött, félrehúzzuk, beletördeljük a csokoládét, és folyamatosan kevergetve elolvasztjuk benne, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a mascarpone krémsajtot, amitől még selymesebb lesz a csokitöltelék.

    A vajas tésztalapot vékonyra nyújtjuk, a csokipuding egyharmad részével megkenjük, majd megszórjuk egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel, és a két szélét behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.

    A kész rudakat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket megkenjük egy-két csepp tejjel elkevert tojássárgájával.

    Előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük.

    Miután a rétes rudak megsültek, langyosra hűlve felszeleteljük, egy pici porcukorral megszórva tálaljuk.

    3 kis rúd lesz ebből a mennyiségből, de természetesen készíthetünk többet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá