Kókuszos-csokis minirétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 csomag vajas-leveles tészta (3 lap)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 a kenéshez
- 5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 5 dkg cukor
- 2 ek mascarpone krémsajt
- 3-4 ek kókuszreszelék
- 1 ek kukoricakeményítő
- 3 dl (házi) tej
Elkészítése:
Először elkészítjük a csokipudingot, amihez a tojássárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral és a keményítővel, majd beletesszük a rumot és a tejet. Folyamatosan keverve forrásig melegítjük, míg besűrűsödik.
Miután kellően besűrűsödött, félrehúzzuk, beletördeljük a csokoládét, és folyamatosan kevergetve elolvasztjuk benne, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a mascarpone krémsajtot, amitől még selymesebb lesz a csokitöltelék.
A vajas tésztalapot vékonyra nyújtjuk, a csokipuding egyharmad részével megkenjük, majd megszórjuk egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel, és a két szélét behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.
A kész rudakat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket megkenjük egy-két csepp tejjel elkevert tojássárgájával.
Előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük.
Miután a rétes rudak megsültek, langyosra hűlve felszeleteljük, egy pici porcukorral megszórva tálaljuk.
3 kis rúd lesz ebből a mennyiségből, de természetesen készíthetünk többet is.