Kókuszos-csokis minirétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 csomag vajas-leveles tészta (3 lap)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 a kenéshez
- 5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 5 dkg cukor
- 2 ek mascarpone krémsajt
- 3-4 ek kókuszreszelék
- 1 ek kukoricakeményítő
- 3 dl (házi) tej
Elkészítése:
Először elkészítjük a csokipudingot, amihez a tojássárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral és a keményítővel, majd beletesszük a rumot és a tejet. Folyamatosan keverve forrásig melegítjük, míg besűrűsödik.
Miután kellően besűrűsödött, félrehúzzuk, beletördeljük a csokoládét, és folyamatosan kevergetve elolvasztjuk benne, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a mascarpone krémsajtot, amitől még selymesebb lesz a csokitöltelék.
A vajas tésztalapot vékonyra nyújtjuk, a csokipuding egyharmad részével megkenjük, majd megszórjuk egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel, és a két szélét behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.
A kész rudakat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket megkenjük egy-két csepp tejjel elkevert tojássárgájával.
Előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük.
Miután a rétes rudak megsültek, langyosra hűlve felszeleteljük, egy pici porcukorral megszórva tálaljuk.
3 kis rúd lesz ebből a mennyiségből, de természetesen készíthetünk többet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »