Kókuszos-csokis minirétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 csomag vajas-leveles tészta (3 lap)
  • 2 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek mascarpone krémsajt
  • 3-4 ek kókuszreszelék
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 3 dl (házi) tej

Elkészítése:

Először elkészítjük a csokipudingot, amihez a tojássárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral és a keményítővel, majd beletesszük a rumot és a tejet. Folyamatosan keverve forrásig melegítjük, míg besűrűsödik.

Miután kellően besűrűsödött, félrehúzzuk, beletördeljük a csokoládét, és folyamatosan kevergetve elolvasztjuk benne, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a mascarpone krémsajtot, amitől még selymesebb lesz a csokitöltelék.

A vajas tésztalapot vékonyra nyújtjuk, a csokipuding egyharmad részével megkenjük, majd megszórjuk egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel, és a két szélét behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.

A kész rudakat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket megkenjük egy-két csepp tejjel elkevert tojássárgájával.

Előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük.

Miután a rétes rudak megsültek, langyosra hűlve felszeleteljük, egy pici porcukorral megszórva tálaljuk.

3 kis rúd lesz ebből a mennyiségből, de természetesen készíthetünk többet is.