Hozzávalók:
Elkészítése:
Először elkészítjük a csokipudingot, amihez a tojássárgáját fehéredésig habosra keverjük a cukorral és a keményítővel, majd beletesszük a rumot és a tejet. Folyamatosan keverve forrásig melegítjük, míg besűrűsödik.
Miután kellően besűrűsödött, félrehúzzuk, beletördeljük a csokoládét, és folyamatosan kevergetve elolvasztjuk benne, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a mascarpone krémsajtot, amitől még selymesebb lesz a csokitöltelék.
A vajas tésztalapot vékonyra nyújtjuk, a csokipuding egyharmad részével megkenjük, majd megszórjuk egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel, és a két szélét behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.
A kész rudakat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, a tetejüket megkenjük egy-két csepp tejjel elkevert tojássárgájával.
Előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük.
Miután a rétes rudak megsültek, langyosra hűlve felszeleteljük, egy pici porcukorral megszórva tálaljuk.
3 kis rúd lesz ebből a mennyiségből, de természetesen készíthetünk többet is.