Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos csiga recept

Kókuszos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 250 g margarin
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • csipet só
    • 3 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 10 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15-20 dkg porcukor
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 1 evőkanál citromlé vagy reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    Az élesztőt meleg tejbe morzsoljuk és egy teáskanál porcukorral és liszttel felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd ha kész az élesztő akkor azt is hozzáöntjük, jól kidagasztjuk és letakarva 1 órán át a duplájára kelesztjük. A sütőt bekapcsoljuk és kb 180-200 fokra előmelegítjük.

    A tojásfehérjét robotgéppel gőz fölött a cukorral és a citrommal kemény habbá verjük. Ha szép fényes és kemény fakanállal belekeverjük a kókuszt.

    Ha megkelt a tésztánk két felé vesszük és az elsőt lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a kókuszos habbal. Feltekerjük szorosan és 2 ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és körbe megkenjük a kicsit felvert tojással. Ugyan így járunk el a tészta másik felével.

    Sütőben aranybarnára sütjük 20 perc alatt és kivétel után hagyjuk hűlni a tepsiben. Így nem törnek el.

    Jó étvágyat!:)

    Tipp:

    Személy szerint én imádom a kókuszos süteményeket. Szeretném megosztani veletek ezt a nagyon egyszerű finomságot. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá