Kókuszos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 250 g margarin
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- csipet só
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15-20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál citromlé vagy reszelt citromhéj
Elkészítése:
Az élesztőt meleg tejbe morzsoljuk és egy teáskanál porcukorral és liszttel felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd ha kész az élesztő akkor azt is hozzáöntjük, jól kidagasztjuk és letakarva 1 órán át a duplájára kelesztjük. A sütőt bekapcsoljuk és kb 180-200 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjét robotgéppel gőz fölött a cukorral és a citrommal kemény habbá verjük. Ha szép fényes és kemény fakanállal belekeverjük a kókuszt.
Ha megkelt a tésztánk két felé vesszük és az elsőt lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a kókuszos habbal. Feltekerjük szorosan és 2 ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és körbe megkenjük a kicsit felvert tojással. Ugyan így járunk el a tészta másik felével.
Sütőben aranybarnára sütjük 20 perc alatt és kivétel után hagyjuk hűlni a tepsiben. Így nem törnek el.
Jó étvágyat!:)
Tipp:
Személy szerint én imádom a kókuszos süteményeket. Szeretném megosztani veletek ezt a nagyon egyszerű finomságot. :)