Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos “cserkész” keksz recept

Kókuszos “cserkész” keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Keksz:

    • 25 dkg szoba hőmérsékletű vaj
    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek tej (csak ha nem áll össze a tészta)

    Kókuszos réteg:

    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 40 dkg tejkaramell cukorka
    • 0,5 dl tej
    •  25 dkg csoki a mártáshoz

    Elkészítése:

    A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és sót. Ha nehezen áll össze, akkor 2-3 ek tejet adunk hozzá. Egy kicsit ragacsosnak kell lennie a tésztának.

    A tálat lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Hűtés során formázhatóvá válik a tészta.

    Lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, és egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat. Mindegyik közepét egy kisebb kiszúróval lyukasszuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

    A karamellt és a tejet gőz felett megolvasztjuk, és belekeverjük a kókuszreszelék 3/4 részét. Ha túl híg, akkor még teszünk bele kókuszt. A kihűlt kekszeket óvatosan belenyomkodjuk a kókuszos karamellszószba, megszórjuk kókuszreszelékkel, és 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a karamell megkeményedjen a tetején.

    Gőz felett megolvasztjuk a csokit, és a kekszek alját belemártjuk, majd a maradék olvadt csokival megcsorgatjuk a tetejüket.

    A kókuszos “cserkész” keksz kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 466 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 54 g
    Zsír: 25 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá