Kókuszos “cserkész” keksz recept

Hozzávalók:
Keksz:
- 25 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 10 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek tej (csak ha nem áll össze a tészta)
Kókuszos réteg:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 40 dkg tejkaramell cukorka
- 0,5 dl tej
- 25 dkg csoki a mártáshoz
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és sót. Ha nehezen áll össze, akkor 2-3 ek tejet adunk hozzá. Egy kicsit ragacsosnak kell lennie a tésztának.
A tálat lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Hűtés során formázhatóvá válik a tészta.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, és egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat. Mindegyik közepét egy kisebb kiszúróval lyukasszuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A karamellt és a tejet gőz felett megolvasztjuk, és belekeverjük a kókuszreszelék 3/4 részét. Ha túl híg, akkor még teszünk bele kókuszt. A kihűlt kekszeket óvatosan belenyomkodjuk a kókuszos karamellszószba, megszórjuk kókuszreszelékkel, és 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a karamell megkeményedjen a tetején.
Gőz felett megolvasztjuk a csokit, és a kekszek alját belemártjuk, majd a maradék olvadt csokival megcsorgatjuk a tetejüket.
A kókuszos “cserkész” keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 25 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »