Hozzávalók:
Keksz:
Kókuszos réteg:
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és sót. Ha nehezen áll össze, akkor 2-3 ek tejet adunk hozzá. Egy kicsit ragacsosnak kell lennie a tésztának.
A tálat lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Hűtés során formázhatóvá válik a tészta.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, és egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjunk ki korongokat. Mindegyik közepét egy kisebb kiszúróval lyukasszuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A karamellt és a tejet gőz felett megolvasztjuk, és belekeverjük a kókuszreszelék 3/4 részét. Ha túl híg, akkor még teszünk bele kókuszt. A kihűlt kekszeket óvatosan belenyomkodjuk a kókuszos karamellszószba, megszórjuk kókuszreszelékkel, és 30 percre hűtőbe tesszük, hogy a karamell megkeményedjen a tetején.
Gőz felett megolvasztjuk a csokit, és a kekszek alját belemártjuk, majd a maradék olvadt csokival megcsorgatjuk a tetejüket.