Kókuszos barackos lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 1 ek kókuszreszelék
- 4 ek kristálycukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6-7 db egész kajszibarack (kissé érett és egészséges)
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
Egy 30×20 cm-es teflonbevonatú tepsit kicsit vajazva, lisztezve előkészítünk.
A tojásokat a robotgép táljába ütjük és a cukorral, és a vaníliás cukorral 20 perc alatt keményre felverjük. A lisztet a sütőporral, és a kókuszreszelékkel elkeverjük, majd a kész tojásos masszához vegyítjük.
A kikent tepsibe öntjük és félbevágott, lisztbe mártott barackokkal kirakjuk úgy, hogy 8 db négyzet legyen belőle. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük és porcukorral megszórjuk. Szép egyenletes négyzetekre vágjuk, úgy, hogy a közepén legyen a barack.
Frissen kell elfogyasztani, mert a melegben a barack megromlik, és a hűtőbe sem jó, mert keményedésre hajlamos.
Tanácsok, tippek:
Gyereknek hideg kakaóval, vagy teával, tejjel kitűnő uzsonna, de kínálgassuk vendégeinknek, akiket szeretettel meghívunk.
Tipp:
Saját receptem,amit szívesen ajánlok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »