Kókuszos barackos lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 1 ek kókuszreszelék
- 4 ek kristálycukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6-7 db egész kajszibarack (kissé érett és egészséges)
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
Egy 30×20 cm-es teflonbevonatú tepsit kicsit vajazva, lisztezve előkészítünk.
A tojásokat a robotgép táljába ütjük és a cukorral, és a vaníliás cukorral 20 perc alatt keményre felverjük. A lisztet a sütőporral, és a kókuszreszelékkel elkeverjük, majd a kész tojásos masszához vegyítjük.
A kikent tepsibe öntjük és félbevágott, lisztbe mártott barackokkal kirakjuk úgy, hogy 8 db négyzet legyen belőle. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük és porcukorral megszórjuk. Szép egyenletes négyzetekre vágjuk, úgy, hogy a közepén legyen a barack.
Frissen kell elfogyasztani, mert a melegben a barack megromlik, és a hűtőbe sem jó, mert keményedésre hajlamos.
Tanácsok, tippek:
Gyereknek hideg kakaóval, vagy teával, tejjel kitűnő uzsonna, de kínálgassuk vendégeinknek, akiket szeretettel meghívunk.
Tipp:
Saját receptem,amit szívesen ajánlok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »