Kókuszos-banános süti recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 evőkanál cukor
- 15 evőkanál liszt
- 1,5 kk sütőpor
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 3 banán
A krémhez:
- 6 evőkanál víz
- 4 evőkanál cukor
- 12,5dkg vaj
- 5dkg csokoládé (én étet használtam, lehet, hogy fele-fele arányban jobb lenne1)
- 1 evőkanál kakaó
- 12dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt és az olajat, végül a sütőporos lisztet. Kivajazott kb 25 x 35-ös tepsibe öntjük, rákarikázzuk a banánokat, majd 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük (tűpróbáig).
Addig, amíg a tészta sül, akár el is mosogathatunk, majd amikor kivettük, és várjuk, hogy hűljön, vízgőz felett a krém összetevőit a kókusz kivételével egyneművé dolgozzuk. A víz nem jó, ha forr, elegendő forrás után akár levenni takarékra. Amikor ez megvan, levesszük a vízgőzről, és belekeverjük a kókuszreszeléket, kicsit hagyjuk hűlni, majd a tésztára kenjük a masszát.
Tipp:
A tetejét banánnal díszítettem így még gusztusosabb :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »