Kókuszkrémes csokoládészelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2×4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×3 ek liszt
- 2×2 ek kakaópor
- 2×4 ek cukor
- 1 cs sütőpor
Kókuszos krém:
- 7 dl tej
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Csokoládékrém:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- csokidara
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A megadott hozzávalókból két lap kakaós piskótát sütünk. 4 tojást 4 ek cukorral a robotgéppel kb 10 perc alatt felverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet és a fél csomag sütőport hozzáadva elkeverjük. Egy 32*22 cm-es tepsibe simítjuk és 150 fokon tűpróbáig sütjük. A maradék alapanyagokból egy újabb piskótát sütünk.
Elkészítjük a csokoládékrémet. A tejszínt felforraljuk és beletördeljük az étcsokit. Addig főzzük, míg besűrűsödik. Amikor kész félretesszük, rövid ideig pihenhet a hűtőben is.
A kókuszos krémhez a pudingport kevés tejjel simára kavarjuk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az elkavart pudingot és krémmé főzzük. Amikor már nem forró a krém, belekeverjük a margarint és a kókuszreszeléket.
Az egyik tésztalapot megkenjük a csokikrémmel, ezen elosztjuk a kókuszos krém 2/3 részét, majd befedjük a másik tésztalappal és ennek a tetejére megy a maradék kókuszos krém.
Csokidarával, csokiforgáccsal, kókuszreszelékkel dekoráljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »