Kókuszkrémes csokoládészelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2×4 tojás
  • 2×3 ek liszt
  • 2×2 ek kakaópor
  • 2×4 ek cukor
  • 1 cs sütőpor

Kókuszos krém:

  • 7 dl tej
  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Csokoládékrém:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • csokidara
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A megadott hozzávalókból két lap kakaós piskótát sütünk. 4 tojást 4 ek cukorral a robotgéppel kb 10 perc alatt felverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet és a fél csomag sütőport hozzáadva elkeverjük. Egy 32*22 cm-es tepsibe simítjuk és 150 fokon tűpróbáig sütjük. A maradék alapanyagokból egy újabb piskótát sütünk.

Elkészítjük a csokoládékrémet. A tejszínt felforraljuk és beletördeljük az étcsokit. Addig főzzük, míg besűrűsödik. Amikor kész félretesszük, rövid ideig pihenhet a hűtőben is.

A kókuszos krémhez a pudingport kevés tejjel simára kavarjuk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az elkavart pudingot és krémmé főzzük. Amikor már nem forró a krém, belekeverjük a margarint és a kókuszreszeléket.

Az egyik tésztalapot megkenjük a csokikrémmel, ezen elosztjuk a kókuszos krém 2/3 részét, majd befedjük a másik tésztalappal és ennek a tetejére megy a maradék kókuszos krém.
Csokidarával, csokiforgáccsal, kókuszreszelékkel dekoráljuk.