Kókuszkocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 12 g sütőpor
- 8 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál méz
- 2 dl tej
Az öntethez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 1 dl tej
A beforgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet is. Végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapíros kb. 30×27 cm-es magas falú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt már jó is. Ha kihűlt a tészta felkockázzuk. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tipp:
Emlékeimben halványan élt egy kép ezekről a kockákról, méghozzá anyósé. Ő rétesliszttel készíti és számomra úgy rettentően száraznak tűnt. Nem is nagyon szerettem. Plusz úgy nagyon megszívta magát a csokival és nekem az sem jött be. Szerintem ez a verzió éppen kellemes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »