Kókuszkocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 12 g sütőpor
  • 8 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl tej

Az öntethez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 dl tej

A beforgatáshoz:

  • 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük. Majd belekeverjük a mézet és a tejet is. Végül a sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapíros kb. 30×27 cm-es magas falú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.

Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt már jó is. Ha kihűlt a tészta felkockázzuk. Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.

Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tipp:

Emlékeimben halványan élt egy kép ezekről a kockákról, méghozzá anyósé. Ő rétesliszttel készíti és számomra úgy rettentően száraznak tűnt. Nem is nagyon szerettem. Plusz úgy nagyon megszívta magát a csokival és nekem az sem jött be. Szerintem ez a verzió éppen kellemes!