Kókuszkocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 2 dl tej
Mázhoz:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 8 ek tej
- fél dl rum / rumaroma
Forgatáshoz:
- 15-20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a mézet, a sütőporos lisztet és végül a tejet. A tésztát kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon 35-40 percig sütjük.
A mázhoz a vajat a cukrot és a kakaóport kikeverjük, hozzáadjuk a tejet majd az egészet összemelegítjük amíg a vaj el nem olvad majd beletesszük a rumot vagy a rumaromát.
A tésztából négyzeteket vágunk, megmártjuk őket a kakaós mázban majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Dobozban sokáig eláll.
Tipp:
Igazi retró édesség :) Olyan akár a nagymamámé!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »