Kókuszkocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek olvasztott méz
- 2 dl tej
Kakaós máz:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 ek kakaó
- 1 rumaroma
- 1 dl tej
Továbbá:
- 1,5 csomag kókuszreszelék
Elkészítése:
A margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.
Egy 22×32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve, hűtsük ki egészen.
A margarint olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót és a tejet. Tegyük vissza a tűzre, és pár perc alatt kevergetve forraljuk ki. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a rumaromát (v. ízlés szerint rumot).
A teljesen kihűlt tésztát ízlés szerint szeleteljük fel, majd egyesével mártogassuk bele a kakaós-rumos masszába. Ezután forgassuk bele a kókuszreszelékbe, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
A mézes tésztának köszönhetően nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
Nézd meg videón is:
A kókuszkocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 23 g