Kókuszkocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 3 ek olvasztott méz
  • 2 dl tej

Kakaós máz:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 ek kakaó
  • 1 rumaroma
  • 1 dl tej

Továbbá:

  • 1,5 csomag kókuszreszelék

Elkészítése:

A margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.

Egy 22×32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve, hűtsük ki egészen.

A margarint olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót és a tejet. Tegyük vissza a tűzre, és pár perc alatt kevergetve forraljuk ki. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a rumaromát (v. ízlés szerint rumot).

A teljesen kihűlt tésztát ízlés szerint szeleteljük fel, majd egyesével mártogassuk bele a kakaós-rumos masszába. Ezután forgassuk bele a kókuszreszelékbe, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp:

A mézes tésztának köszönhetően nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.