Kókuszgolyó-szelet recept

Hozzávalók:
Kókuszgolyóhoz
- 250 g krémtúró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek porcukor
- 100 g kókuszreszelék
Sütihez
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 0,5 dl tej
- 150 g tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 bögre finomliszt
A krémhez
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 3 tk vanília aroma
- 2 csapott ek finomliszt
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
A túrót egy tojássárgájával, a porcukorral és a kókuszreszelékkel összekeverjük, és diónyi gombócokat készítünk belőle. Hűtőbe helyezzük.
A 150 gramm cukrot a puha margarinnal habosra keverjük, hozzáadunk 3 tojást és az egy megmaradt fehérjét. Hozzávegyítünk 0,5 dl tejet, a tejfölt, a sütőport, végül a lisztet. A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a fehér tésztát, rá a barnát, és elszórva belenyomkodjuk a kókuszgolyókat. Kb. 40 percig sütjük 180 fokon.
A krémhez egy tojást 150 gramm cukorral, vanília aromával, tejjel és 2 evőkanál liszttel csomómentesre keverünk. Gáztűzhelyen pudingot főzünk belőle, kihűtjük.
A kihűlt tésztára kenjük a hideg krémet, és ízlés szerint kakaóporral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »