Kókuszcsók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszliszt
- 1 bögre kókuszreszelék (2,5 dl)
- 2 dl kókusztej
- 1 dl víz
- 4 ek fruktóz
- 1 tk vanília kivonat
- csipet só
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 dkg vaj (mogyorónyi)
Elkészítése:
Egy lábasba először belerakjuk a száraz hozzávalókat (azaz a kókuszlisztet, a reszeléket, a sót és a gyümölcscukrot), kicsit összekeverjük. Ezután mehetnek hozzá a folyadékok is, ezzel is összekeverjük, és felrakjuk a tűzre. Addig forraljuk, amíg gyúrható masszát nem kapunk.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd nedves kézzel gombócokat formázunk, amit erre ráhelyezünk.
Előmelegített, 190 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ezután a sütőt lekapcsoljuk, és 10 percig benne hagyjuk a csókokat, hogy kicsit száradjanak.
Közben felolvasztjuk a csokoládét (gőz felett, vagy a mikróban), belerakjuk a vajat és jól elkeverjük (a vaj olvadásáig). A kihűlt süteményeket egyesével a csokiba mártjuk, és sima felükkel egy rácsra tesszük dermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »