Kókuszcsók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszliszt
- 1 bögre kókuszreszelék (2,5 dl)
- 2 dl kókusztej
- 1 dl víz
- 4 ek fruktóz
- 1 tk vanília kivonat
- csipet só
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 dkg vaj (mogyorónyi)
Elkészítése:
Egy lábasba először belerakjuk a száraz hozzávalókat (azaz a kókuszlisztet, a reszeléket, a sót és a gyümölcscukrot), kicsit összekeverjük. Ezután mehetnek hozzá a folyadékok is, ezzel is összekeverjük, és felrakjuk a tűzre. Addig forraljuk, amíg gyúrható masszát nem kapunk.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd nedves kézzel gombócokat formázunk, amit erre ráhelyezünk.
Előmelegített, 190 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ezután a sütőt lekapcsoljuk, és 10 percig benne hagyjuk a csókokat, hogy kicsit száradjanak.
Közben felolvasztjuk a csokoládét (gőz felett, vagy a mikróban), belerakjuk a vajat és jól elkeverjük (a vaj olvadásáig). A kihűlt süteményeket egyesével a csokiba mártjuk, és sima felükkel egy rácsra tesszük dermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

