Kókuszcsók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókuszliszt
  • 1 bögre kókuszreszelék (2,5 dl)
  • 2 dl kókusztej
  • 1 dl víz
  • 4 ek fruktóz
  • 1 tk vanília kivonat
  • csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 dkg vaj (mogyorónyi)

Elkészítése:

Egy lábasba először belerakjuk a száraz hozzávalókat (azaz a kókuszlisztet, a reszeléket, a sót és a gyümölcscukrot), kicsit összekeverjük. Ezután mehetnek hozzá a folyadékok is, ezzel is összekeverjük, és felrakjuk a tűzre. Addig forraljuk, amíg gyúrható masszát nem kapunk.

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd nedves kézzel gombócokat formázunk, amit erre ráhelyezünk.

Előmelegített, 190 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ezután a sütőt lekapcsoljuk, és 10 percig benne hagyjuk a csókokat, hogy kicsit száradjanak.

Közben felolvasztjuk a csokoládét (gőz felett, vagy a mikróban), belerakjuk a vajat és jól elkeverjük (a vaj olvadásáig). A kihűlt süteményeket egyesével a csokiba mártjuk, és sima felükkel egy rácsra tesszük dermedni.