Kókuszcsók recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 1 csapott ek kukoricakeményítő
- 1 tk ecet
- 10 dkg étcsoki
- 1 narancs reszelt héja
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, félúton apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, legvégül pedig a kukoricakeményítőt, majd az ecetet is. Miután elég kemény, szilárd lesz a hab, hozzátehetjük a kókuszreszeléket.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Nyomózsákba téve evőkanálnyi halmokat készítünk a tésztából, vagy annak hiányában 2 evőkanál segítségével halmozzuk a tepsire a csókokat.
A sütés ideje kb. 10-12 perc, ez idő alatt szép világosbarnára sülnek. Hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, belekeverjük a narancshéjat, és minden csók tetejét becsokizzuk, majd mandulával (vagy ha van, pirított dióval) még forrón megszórjuk, díszítjük.
Ezekből a hozzávalókból 90 db csókot készítettem!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

