Kókuszcsók recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 1 csapott ek kukoricakeményítő
- 1 tk ecet
- 10 dkg étcsoki
- 1 narancs reszelt héja
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, félúton apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, legvégül pedig a kukoricakeményítőt, majd az ecetet is. Miután elég kemény, szilárd lesz a hab, hozzátehetjük a kókuszreszeléket.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy sütőlemezt kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Nyomózsákba téve evőkanálnyi halmokat készítünk a tésztából, vagy annak hiányában 2 evőkanál segítségével halmozzuk a tepsire a csókokat.
A sütés ideje kb. 10-12 perc, ez idő alatt szép világosbarnára sülnek. Hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, belekeverjük a narancshéjat, és minden csók tetejét becsokizzuk, majd mandulával (vagy ha van, pirított dióval) még forrón megszórjuk, díszítjük.
Ezekből a hozzávalókból 90 db csókot készítettem!