Kókuszcsók recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb. 120 g)
- 20 dkg kristálycukor
- 1/4 tk só
- 1 tk vanília aroma
- 6 dkg liszt
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjét, a sót és a cukrot gőzfürdő fölött addig keverjük, hogy jó krémes állagú legyen. (Nem szabad keményre keverni, én pl. robotgéppel kevertem ki.)
Ekkor levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a kókuszreszeléket, és hozzászitáljuk a lisztet. Óvatosan összekeverjük, majd hagyjuk egy pár percet, hogy teljesen kihűljön.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy evőkanállal kicsit távolabb egymástól halmokat kanalazunk rá.
Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 15 perc alatt szép világos színűre sütjük (szárítjuk).
A sütőből kivéve pár percig még a tepsin hagyjuk hűlni, majd ezután rácsra szedjük, és teljesen kihűtjük.
A kókuszcsók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »