Kókuszcsók recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb. 120 g)
- 20 dkg kristálycukor
- 1/4 tk só
- 1 tk vanília aroma
- 6 dkg liszt
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjét, a sót és a cukrot gőzfürdő fölött addig keverjük, hogy jó krémes állagú legyen. (Nem szabad keményre keverni, én pl. robotgéppel kevertem ki.)
Ekkor levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a kókuszreszeléket, és hozzászitáljuk a lisztet. Óvatosan összekeverjük, majd hagyjuk egy pár percet, hogy teljesen kihűljön.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy evőkanállal kicsit távolabb egymástól halmokat kanalazunk rá.
Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 15 perc alatt szép világos színűre sütjük (szárítjuk).
A sütőből kivéve pár percig még a tepsin hagyjuk hűlni, majd ezután rácsra szedjük, és teljesen kihűtjük.
A kókuszcsók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »