Kókuszcsók recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb. 120 g)
- 20 dkg kristálycukor
- 1/4 tk só
- 1 tk vanília aroma
- 6 dkg liszt
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjét, a sót és a cukrot gőzfürdő fölött addig keverjük, hogy jó krémes állagú legyen. (Nem szabad keményre keverni, én pl. robotgéppel kevertem ki.)
Ekkor levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a kókuszreszeléket, és hozzászitáljuk a lisztet. Óvatosan összekeverjük, majd hagyjuk egy pár percet, hogy teljesen kihűljön.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy evőkanállal kicsit távolabb egymástól halmokat kanalazunk rá.
Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 15 perc alatt szép világos színűre sütjük (szárítjuk).
A sütőből kivéve pár percig még a tepsin hagyjuk hűlni, majd ezután rácsra szedjük, és teljesen kihűtjük.
A kókuszcsók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »