Kókuszcsók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje (kb. 120 g)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1/4 tk só
  • 1 tk vanília aroma
  • 6 dkg liszt
  • 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásfehérjét, a sót és a cukrot gőzfürdő fölött addig keverjük, hogy jó krémes állagú legyen. (Nem szabad keményre keverni, én pl. robotgéppel kevertem ki.)

Ekkor levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a kókuszreszeléket, és hozzászitáljuk a lisztet. Óvatosan összekeverjük, majd hagyjuk egy pár percet, hogy teljesen kihűljön.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egy evőkanállal kicsit távolabb egymástól halmokat kanalazunk rá.

Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 15 perc alatt szép világos színűre sütjük (szárítjuk).

A sütőből kivéve pár percig még a tepsin hagyjuk hűlni, majd ezután rácsra szedjük, és teljesen kihűtjük.