Kókusz kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
Öntethez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 ek kakaópor
- 0,5 dl tej
Továbbá:
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
A sárgájákat a kristálycukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tejet, az olajat és egy csipet sót. Jól elkeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd apránként a tojássárgájához adjuk, és csomómentesre keverjük. Ha kész, beleforgatjuk a tojáshabot úgy, hogy ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. 25-30 perc)
Ha kész, rácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát egyforma darabokra (kockákra) vágjuk.
Öntet készítése:
Az öntet hozzávalóit egy edénybe tesszük, és összeforraljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a piskótakockákat mártsuk bele minden oldalán, majd forgassuk bele a kókuszreszelékbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »