Hozzávalók:
A piskótához:
Öntethez:
Továbbá:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
A sárgájákat a kristálycukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tejet, az olajat és egy csipet sót. Jól elkeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd apránként a tojássárgájához adjuk, és csomómentesre keverjük. Ha kész, beleforgatjuk a tojáshabot úgy, hogy ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. 25-30 perc)
Ha kész, rácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát egyforma darabokra (kockákra) vágjuk.
Az öntet hozzávalóit egy edénybe tesszük, és összeforraljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a piskótakockákat mártsuk bele minden oldalán, majd forgassuk bele a kókuszreszelékbe.