Kókusz kocka recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 12 g sütőpor
- 8 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek méz
- 2 dl tej
Az öntethez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 3 ek kakaópor
- 1 dl tej
A beforgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tojásokat egyenként belekeverjük, majd belekeverjük a mézet és a tejet is, végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapíros, 30 x 27 cm-es magas falú tepsiben, 180 C fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük, hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk.
Az öntet hozzávalóit egy edénybe mérjük, és összefőzzük.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a felkockázott tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

