Koktél szelet recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 15 gr szalalkáli
- 1 dl tej
- pici cukor a szalalkáli feloldásához
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 3-3 dl tej
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
Tetejére:
- 10 dkg tej vagy ét tortabevonó csokoládé (porcukorral is megszórható)
Elkészítése:
A szalalkálit a tejben pici cukorral feloldjuk. A tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk,ha nem akar összeállni,akkor még egy kis tejet adunk hozzá,hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk. A tésztát 5 részre osztjuk,25×39 cm-es tepsi hátán világosra megsütjük kb 10 perc alatt laponként.
A krémhez a pudingokat egyenként a 3dl tejjel felfőzzük,majd kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük,elfelezzük és a pudingos krémekhez keverjük,jól kihabosítjuk.
A tészta összeállítása:
lap-barna krém-lap-rózsaszín krém-lap-barna krém-lap-rózsaszín krém-lap.
A tetejére csokimázat teszünk,de ízlés szerint bevonható mással is vagy porcukorral meghintjük.
Másfél adagban készítettem,nagyon magas lett a süti.
Így most csak vaníliás porcukorral hintettem meg.
Egy nagyon mutatós, finom süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »