Koktél szelet recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 15 gr szalalkáli
- 1 dl tej
- pici cukor a szalalkáli feloldásához
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 3-3 dl tej
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
Tetejére:
- 10 dkg tej vagy ét tortabevonó csokoládé (porcukorral is megszórható)
Elkészítése:
A szalalkálit a tejben pici cukorral feloldjuk. A tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk,ha nem akar összeállni,akkor még egy kis tejet adunk hozzá,hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk. A tésztát 5 részre osztjuk,25×39 cm-es tepsi hátán világosra megsütjük kb 10 perc alatt laponként.
A krémhez a pudingokat egyenként a 3dl tejjel felfőzzük,majd kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük,elfelezzük és a pudingos krémekhez keverjük,jól kihabosítjuk.
A tészta összeállítása:
lap-barna krém-lap-rózsaszín krém-lap-barna krém-lap-rózsaszín krém-lap.
A tetejére csokimázat teszünk,de ízlés szerint bevonható mással is vagy porcukorral meghintjük.
Másfél adagban készítettem,nagyon magas lett a süti.
Így most csak vaníliás porcukorral hintettem meg.
Egy nagyon mutatós, finom süti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »