Koktél szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 15 gr szalalkáli
  • 1 dl tej
  • pici cukor a szalalkáli feloldásához

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 3-3 dl tej
  • 1 cs puncs ízű pudingpor
  • 1 cs csokoládés pudingpor

Tetejére:

  • 10 dkg tej vagy ét tortabevonó csokoládé (porcukorral is megszórható)

Elkészítése:

A szalalkálit a tejben pici cukorral feloldjuk. A tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk,ha nem akar összeállni,akkor még egy kis tejet adunk hozzá,hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk. A tésztát 5 részre osztjuk,25×39 cm-es tepsi hátán világosra megsütjük kb 10 perc alatt laponként.

A krémhez a pudingokat egyenként a 3dl tejjel felfőzzük,majd kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük,elfelezzük és a pudingos krémekhez keverjük,jól kihabosítjuk.

A tészta összeállítása:

lap-barna krém-lap-rózsaszín krém-lap-barna krém-lap-rózsaszín krém-lap.

A tetejére csokimázat teszünk,de ízlés szerint bevonható mással is vagy porcukorral meghintjük.

Másfél adagban készítettem,nagyon magas lett a süti.
Így most csak vaníliás porcukorral hintettem meg.

Egy nagyon mutatós, finom süti.