Klasszikus, pudingos epres krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db XL méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 kanál liszt
- 7 kanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 csomag vaníliás pudingpor (a használati utasításban foglalt hozzávalókkal együtt)
- friss szezonális gyümölcs (jelen esetben földieper)
- babapiskóta morzsa, a süti tetejére
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsibe sütőpapírt terítünk. Az összekavart piskótaalapot elosztjuk rajta, majd előmelegített sütőben megsütjük. Körülbelül 25 perc alatt sült meg a piskótalap, 180 fokon.
A piskóta tetejére is sütőpapírt terítünk a sütés második harmadában.
A tepsiben hűtjük ki, majd sima felületre (konyharuhára) terítjük, miközben a sütőpapír felső rétegét eltávolítjuk. Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot, egyenlőre egy csomaggal.
Ezt a piskóta tetején elsimítjuk.
Amikor kissé megszilárdult, az epreket félbevágjuk, és egyenletesen elosztjuk a pudingon. Ezután, immár két csomagnyi felfőzött pudingot terítünk a gyümölcsökre.
Amikor már ez is megkeményedett, a tetejére finomra darált babapiskóta, vagy kekszmorzsát szitálunk. (ez nem kötelező)
Kihűlés után szeletelhető, és fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »