Kivis szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 2 ek olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 ek liszt
- 7-8 db kivi
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek langyos víz
- pár csepp zöld ételfesték
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk. Kisütjük.
A krémhez meghámozunk és összemixelünk 4 kivit majd a tejbe beletesszük a liszttel együtt. Kis lángon besűrítjük és kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt péphez. A megmaradt kiviket apró kockákra vágjuk és a krémbe forgatjuk.
A lapokat a krémmel megtöltjük, tetejére rákenjük a mázat és díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

