Kivis szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 ek olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 ek liszt
- 7-8 db kivi
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek langyos víz
- pár csepp zöld ételfesték
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk. Kisütjük.
A krémhez meghámozunk és összemixelünk 4 kivit majd a tejbe beletesszük a liszttel együtt. Kis lángon besűrítjük és kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt péphez. A megmaradt kiviket apró kockákra vágjuk és a krémbe forgatjuk.
A lapokat a krémmel megtöltjük, tetejére rákenjük a mázat és díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »