Kivis szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 2 ek olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 ek liszt
- 7-8 db kivi
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek langyos víz
- pár csepp zöld ételfesték
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk. Kisütjük.
A krémhez meghámozunk és összemixelünk 4 kivit majd a tejbe beletesszük a liszttel együtt. Kis lángon besűrítjük és kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt péphez. A megmaradt kiviket apró kockákra vágjuk és a krémbe forgatjuk.
A lapokat a krémmel megtöltjük, tetejére rákenjük a mázat és díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.