Kivis szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 2 ek olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 ek liszt
- 7-8 db kivi
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek langyos víz
- pár csepp zöld ételfesték
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk. Kisütjük.
A krémhez meghámozunk és összemixelünk 4 kivit majd a tejbe beletesszük a liszttel együtt. Kis lángon besűrítjük és kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt péphez. A megmaradt kiviket apró kockákra vágjuk és a krémbe forgatjuk.
A lapokat a krémmel megtöltjük, tetejére rákenjük a mázat és díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

