Kivis krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1.5 csomag babapiskóta (ha lehet, korong alakú)
- 500 ml tejföl
- 250 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 10 g zselatin
- 50 g baracklekvár
- kb. 6-7 db kivi
Elkészítése:
Kettesével ragasszuk össze a lekvárral a babapiskótákat, néhányat azonban tegyünk félre.
Egy kerek, kb.20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki háztartási fóliával.
A kiviket hámozzuk meg, vágjuk fél centiméter vastagságú karikákra. Rakjuk ki velük a tál alját.
A tejfölt keverjük el a habbá vert tejszínnel és a porcukorral. A zselatint kb. 5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk! A felolvadt zselatint öntsük a tejszínes masszához, és keverjük sűrű krémmé. A tálat felváltva töltsük meg a tejszínes krémes és babapiskótás rétegekkel,a maradék kiviszeleteket is közéjük téve. Az utolsó réteg piskóta legyen!
A tejszínes bombát helyezzük a hűtőszekrénybe, hűtsük kb. 4 órán keresztül, majd borítsuk ki egy tálra,végül díszítsük ki a félretett babapiskótával.
Tipp:
A desszertet eperrel és áfonyával is elkészítési, ebben az esetben a barackos helyett eper vagy erdei gyümölcsös lekvár is használhat.
A piskóta tallér vásárlásakor arra figyeljünk hogy minél kisebb karikák legyenek mert az én esetemben a díszítésnél kívül már a bombán már nem tudtam szép szorosan egymás mellé rakni mert nem volt elég a zacskóban, vagy többet kell venni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

