Kivis krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1.5 csomag babapiskóta (ha lehet, korong alakú)
- 500 ml tejföl
- 250 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 10 g zselatin
- 50 g baracklekvár
- kb. 6-7 db kivi
Elkészítése:
Kettesével ragasszuk össze a lekvárral a babapiskótákat, néhányat azonban tegyünk félre.
Egy kerek, kb.20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki háztartási fóliával.
A kiviket hámozzuk meg, vágjuk fél centiméter vastagságú karikákra. Rakjuk ki velük a tál alját.
A tejfölt keverjük el a habbá vert tejszínnel és a porcukorral. A zselatint kb. 5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk! A felolvadt zselatint öntsük a tejszínes masszához, és keverjük sűrű krémmé. A tálat felváltva töltsük meg a tejszínes krémes és babapiskótás rétegekkel,a maradék kiviszeleteket is közéjük téve. Az utolsó réteg piskóta legyen!
A tejszínes bombát helyezzük a hűtőszekrénybe, hűtsük kb. 4 órán keresztül, majd borítsuk ki egy tálra,végül díszítsük ki a félretett babapiskótával.
Tipp:
A desszertet eperrel és áfonyával is elkészítési, ebben az esetben a barackos helyett eper vagy erdei gyümölcsös lekvár is használhat.
A piskóta tallér vásárlásakor arra figyeljünk hogy minél kisebb karikák legyenek mert az én esetemben a díszítésnél kívül már a bombán már nem tudtam szép szorosan egymás mellé rakni mert nem volt elég a zacskóban, vagy többet kell venni.