Kivis krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1.5 csomag babapiskóta (ha lehet, korong alakú)
- 500 ml tejföl
- 250 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 10 g zselatin
- 50 g baracklekvár
- kb. 6-7 db kivi
Elkészítése:
Kettesével ragasszuk össze a lekvárral a babapiskótákat, néhányat azonban tegyünk félre.
Egy kerek, kb.20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki háztartási fóliával.
A kiviket hámozzuk meg, vágjuk fél centiméter vastagságú karikákra. Rakjuk ki velük a tál alját.
A tejfölt keverjük el a habbá vert tejszínnel és a porcukorral. A zselatint kb. 5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk! A felolvadt zselatint öntsük a tejszínes masszához, és keverjük sűrű krémmé. A tálat felváltva töltsük meg a tejszínes krémes és babapiskótás rétegekkel,a maradék kiviszeleteket is közéjük téve. Az utolsó réteg piskóta legyen!
A tejszínes bombát helyezzük a hűtőszekrénybe, hűtsük kb. 4 órán keresztül, majd borítsuk ki egy tálra,végül díszítsük ki a félretett babapiskótával.
Tipp:
A desszertet eperrel és áfonyával is elkészítési, ebben az esetben a barackos helyett eper vagy erdei gyümölcsös lekvár is használhat.
A piskóta tallér vásárlásakor arra figyeljünk hogy minél kisebb karikák legyenek mert az én esetemben a díszítésnél kívül már a bombán már nem tudtam szép szorosan egymás mellé rakni mert nem volt elég a zacskóban, vagy többet kell venni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »