Kivis krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1.5 csomag babapiskóta (ha lehet, korong alakú)
  • 500 ml tejföl
  • 250 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 10 g zselatin
  • 50 g baracklekvár
  • kb. 6-7 db kivi

Elkészítése:

Kettesével ragasszuk össze a lekvárral a babapiskótákat, néhányat azonban tegyünk félre.
Egy kerek, kb.20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki háztartási fóliával.
A kiviket hámozzuk meg, vágjuk fél centiméter vastagságú karikákra. Rakjuk ki velük a tál alját.
A tejfölt keverjük el a habbá vert tejszínnel és a porcukorral. A zselatint kb. 5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk! A felolvadt zselatint öntsük a tejszínes masszához, és keverjük sűrű krémmé. A tálat felváltva töltsük meg a tejszínes krémes és babapiskótás rétegekkel,a maradék kiviszeleteket is közéjük téve. Az utolsó réteg piskóta legyen!
A tejszínes bombát helyezzük a hűtőszekrénybe, hűtsük kb. 4 órán keresztül, majd borítsuk ki egy tálra,végül díszítsük ki a félretett babapiskótával.

Tipp:

A desszertet eperrel és áfonyával is elkészítési, ebben az esetben a barackos helyett eper vagy erdei gyümölcsös lekvár is használhat.

A piskóta tallér vásárlásakor arra figyeljünk hogy minél kisebb karikák legyenek mert az én esetemben a díszítésnél kívül már a bombán már nem tudtam szép szorosan egymás mellé rakni mert nem volt elég a zacskóban, vagy többet kell venni.