Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kivis kosárka recept

Kivis kosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 0.5 dl tej
    • 5 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 25 dkg túró
    • 3 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A tetejére:

    • 2 közepes db kivi
    • 1 csomag tortazselé (színtelen)

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Mikor lejárt a fél óra, utána kis gombócokat csipkedünk a tésztából, és egyenletesen kitöltjük vele a kosárka oldalát. (Ecset segítségével ki is lehet kenni a kosárkákat olvasztott vajjal, de én nem szoktam.)

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük. Formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítgatjuk a megsült tésztát.

    Töltelék:

    A krémhez a túrót kikeverjük a mascarponével, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kosárkákat megtöltjük a krémmel.

    Tetejére:

    A kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, és a szeleteket is kettévágjuk, majd mindegyik krémmel megtöltött kosárra teszünk egy-egy szeletet. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és ecsettel átkenjük a gyümölcsöt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá