Kivis kosárka recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 0.5 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 2 közepes db kivi
- 1 csomag tortazselé (színtelen)
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Mikor lejárt a fél óra, utána kis gombócokat csipkedünk a tésztából, és egyenletesen kitöltjük vele a kosárka oldalát. (Ecset segítségével ki is lehet kenni a kosárkákat olvasztott vajjal, de én nem szoktam.)
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük. Formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítgatjuk a megsült tésztát.
Töltelék:
A krémhez a túrót kikeverjük a mascarponével, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kosárkákat megtöltjük a krémmel.
Tetejére:
A kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, és a szeleteket is kettévágjuk, majd mindegyik krémmel megtöltött kosárra teszünk egy-egy szeletet. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és ecsettel átkenjük a gyümölcsöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »