Kivis kosárka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 2 közepes db kivi
  • 1 csomag tortazselé (színtelen)

Elkészítése:

Tészta:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Mikor lejárt a fél óra, utána kis gombócokat csipkedünk a tésztából, és egyenletesen kitöltjük vele a kosárka oldalát. (Ecset segítségével ki is lehet kenni a kosárkákat olvasztott vajjal, de én nem szoktam.)

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük. Formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítgatjuk a megsült tésztát.

Töltelék:

A krémhez a túrót kikeverjük a mascarponével, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kosárkákat megtöltjük a krémmel.

Tetejére:

A kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, és a szeleteket is kettévágjuk, majd mindegyik krémmel megtöltött kosárra teszünk egy-egy szeletet. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, és ecsettel átkenjük a gyümölcsöt.