Kivis charlotte recept

Hozzávalók:
- 1,5 csomag korong alakú babapiskóta
- 1 kis tejföl
- 1 tejszín ízű habpor
- 1,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag zselatin
- baracklekvár
- 5 db kivi
Elkészítése:
Kettesével ragasszuk össze baracklekvárral a korongokat. Egy kerek, kb. 20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki fóliával. A kiviket hámozzuk meg és fél cm vastagra karikázzuk.
Rakjuk ki vele a tál alját. A habport felverjük a tejjel. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. A zselatint kb. 5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk, majd öntsük a tejszínes masszához és keverjük sűrű krémmé. A tálat felváltva töltsük meg a tejszínes krémmel és a korongos réteggel. Az utolsó réteg korong legyen.
Én tettem bele még gyümölcsdarabokat is. Ez Lehet kivi, narancs, barack stb. Kb. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kiborítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »