Kivis charlotte recept
Hozzávalók:
- 1,5 csomag korong alakú babapiskóta
- 1 kis tejföl
- 1 tejszín ízű habpor
- 1,5 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag zselatin
- baracklekvár
- 5 db kivi
Elkészítése:
Kettesével ragasszuk össze baracklekvárral a korongokat. Egy kerek, kb. 20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki fóliával. A kiviket hámozzuk meg és fél cm vastagra karikázzuk.
Rakjuk ki vele a tál alját. A habport felverjük a tejjel. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. A zselatint kb. 5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk, majd öntsük a tejszínes masszához és keverjük sűrű krémmé. A tálat felváltva töltsük meg a tejszínes krémmel és a korongos réteggel. Az utolsó réteg korong legyen.
Én tettem bele még gyümölcsdarabokat is. Ez Lehet kivi, narancs, barack stb. Kb. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kiborítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

