Kivi szelet recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 450 g tejföl
- 2,5 dl habtejszín
- 3 ek porcukor
- 1 citrom leve
A tetejére:
- 4-5 db kivi
- 2 cs színtelen tortazselé
- 4 ek kristálycukor
- 5 dl víz
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a négy tojás sárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaóport, és végül a tojás habbá vert fehérjét.
Óvatosan összekeverjük, majd egy 20×30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, a porcukrot a tejföllel és citrom levével elkeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt. Az elkészült krémet a kihűlt tésztára kenjük, melyre ráhelyezzük a kivi szeleteket.
A tortazselét a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd amikor langyos óvatosan a kivi szeletekre kanalazzuk. Egy órára a hűtőbe tesszük!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.