Kivi szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 450 g tejföl
- 2,5 dl habtejszín
- 3 ek porcukor
- 1 citrom leve
A tetejére:
- 4-5 db kivi
- 2 cs színtelen tortazselé
- 4 ek kristálycukor
- 5 dl víz
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a négy tojás sárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaóport, és végül a tojás habbá vert fehérjét.
Óvatosan összekeverjük, majd egy 20×30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, a porcukrot a tejföllel és citrom levével elkeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt. Az elkészült krémet a kihűlt tésztára kenjük, melyre ráhelyezzük a kivi szeleteket.
A tortazselét a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd amikor langyos óvatosan a kivi szeletekre kanalazzuk. Egy órára a hűtőbe tesszük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »