Kissingeni zsemlék recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg darált mogyoró
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 10 dkg puha vaj
Továbbá:
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- 15 dkg étcsokoládé tortabevonó
- 48 db fél dióbél
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába tesszük, és összedolgozzuk, majd egy órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
A tésztát simára gyúrjuk, és belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle.
Az érméket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és megsütjük 210 fokon 10 perc alatt. (Gázsütőnél 4-5 fokozat)
Ha elkészültek, akkor egy-egy korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót gőz felet 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk.
A tortabevonó-masszába mártjuk az érméket, és mindegyikre teszünk egy fél dióbelet. Hűtőbe dermesztjük, majd dobozban tartjuk hűvös helyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »