Kissingeni zsemlék recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg darált mogyoró
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 10 dkg puha vaj
Továbbá:
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- 15 dkg étcsokoládé tortabevonó
- 48 db fél dióbél
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába tesszük, és összedolgozzuk, majd egy órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
A tésztát simára gyúrjuk, és belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle.
Az érméket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és megsütjük 210 fokon 10 perc alatt. (Gázsütőnél 4-5 fokozat)
Ha elkészültek, akkor egy-egy korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót gőz felet 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk.
A tortabevonó-masszába mártjuk az érméket, és mindegyikre teszünk egy fél dióbelet. Hűtőbe dermesztjük, majd dobozban tartjuk hűvös helyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »