Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kissingeni zsemlék recept

Kissingeni zsemlék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 15 dkg finomliszt
    • 15 dkg darált mogyoró
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 15 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
    • 10 dkg puha vaj

    Továbbá:

    • 25 dkg sárgabaracklekvár
    • 15 dkg étcsokoládé tortabevonó
    • 48 db fél dióbél

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába tesszük, és összedolgozzuk, majd egy órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

    A tésztát simára gyúrjuk, és belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle.

    Az érméket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és megsütjük 210 fokon 10 perc alatt. (Gázsütőnél 4-5 fokozat)

    Ha elkészültek, akkor egy-egy korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót gőz felet 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk.

    A tortabevonó-masszába mártjuk az érméket, és mindegyikre teszünk egy fél dióbelet. Hűtőbe dermesztjük, majd dobozban tartjuk hűvös helyen.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá