Királyfi szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 28 dkg finomliszt
- 8 dkg rétesliszt
- 30 dkg porcukor
- 1,2 dl olaj
- 1,2 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
Meggyes lap:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 30 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg lecsepegtett meggy
Krém:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 15 dkg tejcsokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt simítunk.
A kakaós laphoz a sárgákat alaposan kikeverjük a porcukorral, olajjal, tejjel. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a sárgákhoz adjuk és csomómentesre keverjük.
Előmelegített sütőben, 150 fokon tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.
A tepsibe ismét sütőpapírt simítunk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a diót. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a habba dolgozzuk óvatosan, hogy ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, megszórjuk meggyel, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd ezt a lapot is kihűtjük.
A tűzhelyen egy lábasban vizet forralunk. Egy másik lábasban elkeverjük a tojást a sárgákkal és a cukorral, majd gőz felett, állandó keveréssel besürítjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
Összeállítás: kakaós lap, krém fele, meggyes lap, maradék krém és kakaós lap.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen.
Megvárjuk, amíg a csoki megköt a tetején, majd tetszés szerinti darabokra vágva tálaljuk.
A királyfi szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 20 g