Hozzávalók:
Piskóta:
Meggyes lap:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt simítunk.
A kakaós laphoz a sárgákat alaposan kikeverjük a porcukorral, olajjal, tejjel. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a sárgákhoz adjuk és csomómentesre keverjük.
Előmelegített sütőben, 150 fokon tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.
A tepsibe ismét sütőpapírt simítunk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a diót. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a habba dolgozzuk óvatosan, hogy ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, megszórjuk meggyel, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd ezt a lapot is kihűtjük.
A tűzhelyen egy lábasban vizet forralunk. Egy másik lábasban elkeverjük a tojást a sárgákkal és a cukorral, majd gőz felett, állandó keveréssel besürítjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
Összeállítás: kakaós lap, krém fele, meggyes lap, maradék krém és kakaós lap.
A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen.
Megvárjuk, amíg a csoki megköt a tetején, majd tetszés szerinti darabokra vágva tálaljuk.