Királyfi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 tojás sárgája
  • 28 dkg finomliszt
  • 8 dkg rétesliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 1,2 dl olaj
  • 1,2 dl tej
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Meggyes lap:

  • 8 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg lecsepegtett meggy

Krém:

  • 8 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt simítunk.

A kakaós laphoz a sárgákat alaposan kikeverjük a porcukorral, olajjal, tejjel. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a sárgákhoz adjuk és csomómentesre keverjük.

Előmelegített sütőben, 150 fokon tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.

A tepsibe ismét sütőpapírt simítunk. A fehérjéket a cukorral keményre felverjük, majd belekeverjük a diót. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a habba dolgozzuk óvatosan, hogy ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk, megszórjuk meggyel, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd ezt a lapot is kihűtjük.

A tűzhelyen egy lábasban vizet forralunk. Egy másik lábasban elkeverjük a tojást a sárgákkal és a cukorral, majd gőz felett, állandó keveréssel besürítjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás: kakaós lap, krém fele, meggyes lap, maradék krém és kakaós lap.

A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen.

Megvárjuk, amíg a csoki megköt a tetején, majd tetszés szerinti darabokra vágva tálaljuk.