Kinder tejszelet diétásan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g zabpehely
- 12 g kakaópor
- 3 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1⁄2 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 ek édesítőszer
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Töltelék:
- 200 ml sovány tej
- 100 g zsírszegény joghurt
- 3 ek vaníliás pudingpor
- vanília aroma
- 1 ek édesítőszer
Máz:
- 1 ek kakaópor
- 2 ek forró víz
- édesítőszer
Elkészítése:
A tészta készítése:
A zabpelyhet ledaráljuk (én mixerrel). Hozzákeverjük a kakaót, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját az édesítővel alaposan kihabosítjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, majd a száraz hozzávalókat is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a tészta, hosszában megfelezzük (kettévágjuk).
A krém készítése:
A tejet, joghurtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport (vagy keményítőlisztet) , édesítőszert és a vaníliaaromát is. Csomómentesre keverjük és kis lángon sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
A máz készítése:
A hozzávalókból kenhető mázat készítünk, ezzel vonjuk be majd a sütemény tetejét.
A tejszelet összeállítása:
Az egyik tésztára rákenjük a krémet, a másik tésztát felszeleteljük (10 darab kb. 3 cm -es szeletre vágjuk), majd rárakjuk a töltelékre. Bevonjuk a kész mázzal, és legalább 5 órát állni hagyjuk a hűtő alsó részében.
Tipp:
Diétás változata az ismert tejszeletnek.