Kinder tejszelet diétásan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g zabpehely
- 12 g kakaópor
- 3 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1⁄2 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 ek édesítőszer
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Töltelék:
- 200 ml sovány tej
- 100 g zsírszegény joghurt
- 3 ek vaníliás pudingpor
- vanília aroma
- 1 ek édesítőszer
Máz:
- 1 ek kakaópor
- 2 ek forró víz
- édesítőszer
Elkészítése:
A tészta készítése:
A zabpelyhet ledaráljuk (én mixerrel). Hozzákeverjük a kakaót, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját az édesítővel alaposan kihabosítjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, majd a száraz hozzávalókat is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a tészta, hosszában megfelezzük (kettévágjuk).
A krém készítése:
A tejet, joghurtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport (vagy keményítőlisztet) , édesítőszert és a vaníliaaromát is. Csomómentesre keverjük és kis lángon sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
A máz készítése:
A hozzávalókból kenhető mázat készítünk, ezzel vonjuk be majd a sütemény tetejét.
A tejszelet összeállítása:
Az egyik tésztára rákenjük a krémet, a másik tésztát felszeleteljük (10 darab kb. 3 cm -es szeletre vágjuk), majd rárakjuk a töltelékre. Bevonjuk a kész mázzal, és legalább 5 órát állni hagyjuk a hűtő alsó részében.
Tipp:
Diétás változata az ismert tejszeletnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »