Kinder szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál méz
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 nagy pohár tejföl (375 g)
- 3 csapott evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
Csokimáz:
- 150 g étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet.
Mikor a massza kihűl kétfelé vesszük és két lapot nyújtunk amit egy vajazott, lisztezett gáztepsi hátulján, előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütünk. Vigyázzunk a túlsütéssel, akkor jó, ha puha mikor kivettük.
A pudingot, a tejfölt, a lisztet a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A vajat és a cukrot habosra keverjük és a kihűlt pudingos krémhez dolgozzuk.
A krémet a két lap közé töltjük. A csokoládét és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel kenjük le a sütemény tetejét. Hűtőben állni hagyjuk, hogy összeálljon a süti és megpuhuljon a tészta.