Kinder paradiso recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményitő
- 15 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- csipet só
- 10 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
- 2,5 dl tej
- 1 púpozott kanál liszt
- 2 dl habtejszín
- fél doboz mascarpone
- 3 kanál cukor
- 2 lap zselatin
- 1 citrom leve
Tetejére
- 1 tábla ét-csoki
- 5 dkg margarin
- fél dl olaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom levével és héjával és a puha margarinnal habosra keverjük, majd a fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd a sárga masszához adjuk. Végül, hozzáadjuk a tojások felvert habját is. 24x22cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 170 fokon 35-40 percig sütjük. Amikor a tészta kihűlt kettévágjuk.
A krémhez 2 dl tejet a cukorral felforralunk, majd hozzáadjuk a maradék tejjel simára kevert lisztet. Besűrítjük, majd hagyjuk hűlni.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kb 5 perc elteltével a tejes krémhez keverjük. Megvárjuk amíg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a citrom levét, végül a felvert habtejszínt és a mascarpone-t is.
A lapokat megöltjük a krémmel, a csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd ezzel az olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »