Kinder Bueno recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 6 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg durvára vágott dió (tepsi méret 35x30cm)
- mogyorókrém
Krém:
- 0,5 l tej
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek liszt
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 25 dkg margarin
- háztartási keksz+tej
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- kakaópor
Elkészítése:
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd a többi hozzávalót hozzákeverjük a dió és a mogyorókrém kivételével. Egy 30*35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, megszórjuk a dióval, majd kb 20 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük mogyorókrémmel.
A krémhez a tejben elkeverjük a tojás sárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet ketté vesszük és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A kihűlt tésztára rákenjük a sárga krémet, kitesszük tejben áztatott háztartási keksszel, majd erre simítjuk a csokis krémet.
A tejszínt felverjük keményre, a süteményre simítjuk, tetejét kakaóporral megszórjuk.
Másnap szeletelve tálaljuk.