Kincsesbánya recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 púpos ek liszt
- 6 csapott ek cukor
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Habhoz:
- 20 dkg porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Valamint:
- 1 cs babapiskóta
- 6 dl kávé
- 1/2 dl rum
- baracklekvár ízlés szerint
- reszelt csoki a süti tetejére
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukor felével keményre felverjük. A sárgákat a maradék cukorral alaposan kihabosítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A fehérjéhez hozzáadjuk a kihabosított sárgákat és a lisztet, majd óvatosan elkeverjük, hogy a habot ne törjük össze. A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett, közepes mérteű (kb 25*35 cm-es) tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A piskótát hagyjuk a tepsibe kihűlni.
A kávét elkeverjük a rummal, majd a babapiskótákat belemártjuk és a piskótára rakjuk sorban, amit előtte megkentünk lekvárral.
A krémhez a margarint alaposan elkeverjük a tojás sárgákkal és a cukrokkal. (Ha nem bízunk a nyers tojásban a krémet tegyük gőzfürdő fölé és sűrítsük kissé be). Az elkészült krémet simítsuk a babapiskótára.
A habhoz a fehérjéket a cukorral gőzfürdő felett verjük kemény habbá, majd egyenletesen terítsük rá a sütemény tetejére. Díszítésként csokireszeléket szórhatunk rá. 1-2 óra múlva szeletekre vágva tálaljuk.