Kevert szilvás süti foltosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 ek cukor
- 10 ek olaj
- 1 csomag sütőpor
- 3 doboz kis kefir (175 g-os)
- 15 púpos ek liszt
- 1 kk reszelt citromhéj
- 30 dkg szilva
- 3 ek darált dió
- 1 kk víz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor felével (5 ek) habosra verjük. A sárgáját a maradék 5 ek cukorral fehéredésig verjük.
A sárgájákhoz öntjük a kefirt és az olajat, majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül pedig a tojáshabot és a citromhéjat forgatjuk a masszába.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük majdnem az egészet (kb. 10 evőkanálnyit benne hagyunk a tálban).
A lecsepegtetett, félbevágott, szilvákat egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a vágott felével lefelé, majd a tálban maradt tésztához hozzákeverjük a darált diót pici vízzel és foltszerűen rákanalazzuk a szilvás tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral tálaljuk.
Tipp:
Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető, bármilyen gyümölccsel variálható kevert sütemény egy kis csavarral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

