Kevert szilvás süti foltosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 ek olaj
- 1 csomag sütőpor
- 3 doboz kis kefir (175 g-os)
- 15 púpos ek liszt
- 1 kk reszelt citromhéj
- 30 dkg szilva
- 3 ek darált dió
- 1 kk víz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor felével (5 ek) habosra verjük. A sárgáját a maradék 5 ek cukorral fehéredésig verjük.
A sárgájákhoz öntjük a kefirt és az olajat, majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül pedig a tojáshabot és a citromhéjat forgatjuk a masszába.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük majdnem az egészet (kb. 10 evőkanálnyit benne hagyunk a tálban).
A lecsepegtetett, félbevágott, szilvákat egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a vágott felével lefelé, majd a tálban maradt tésztához hozzákeverjük a darált diót pici vízzel és foltszerűen rákanalazzuk a szilvás tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral tálaljuk.
Tipp:
Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető, bármilyen gyümölccsel variálható kevert sütemény egy kis csavarral.