Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert szilvás süti foltosan recept

Kevert szilvás süti foltosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek cukor
    • 10 ek olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 doboz kis kefir (175 g-os)
    • 15 púpos ek liszt
    • 1 kk reszelt citromhéj
    • 30 dkg szilva
    • 3 ek darált dió
    • 1 kk víz

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor felével (5 ek) habosra verjük. A sárgáját a maradék 5 ek cukorral fehéredésig verjük.

    A sárgájákhoz öntjük a kefirt és az olajat, majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül pedig a tojáshabot és a citromhéjat forgatjuk a masszába.

    Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük majdnem az egészet (kb. 10 evőkanálnyit benne hagyunk a tálban).

    A lecsepegtetett, félbevágott, szilvákat egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a vágott felével lefelé, majd a tálban maradt tésztához hozzákeverjük a darált diót pici vízzel és foltszerűen rákanalazzuk a szilvás tészta tetejére.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Porcukorral tálaljuk.

    Tipp:

    Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető, bármilyen gyümölccsel variálható kevert sütemény egy kis csavarral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá