Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor felével (5 ek) habosra verjük. A sárgáját a maradék 5 ek cukorral fehéredésig verjük.
A sárgájákhoz öntjük a kefirt és az olajat, majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül pedig a tojáshabot és a citromhéjat forgatjuk a masszába.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük majdnem az egészet (kb. 10 evőkanálnyit benne hagyunk a tálban).
A lecsepegtetett, félbevágott, szilvákat egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a vágott felével lefelé, majd a tálban maradt tésztához hozzákeverjük a darált diót pici vízzel és foltszerűen rákanalazzuk a szilvás tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral tálaljuk.
Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető, bármilyen gyümölccsel variálható kevert sütemény egy kis csavarral.