Kevert szilvás süti foltosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 doboz kis kefir (175 g-os)
  • 15 púpos ek liszt
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 30 dkg szilva
  • 3 ek darált dió
  • 1 kk víz

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor felével (5 ek) habosra verjük. A sárgáját a maradék 5 ek cukorral fehéredésig verjük.

A sárgájákhoz öntjük a kefirt és az olajat, majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Elkeverjük, végül pedig a tojáshabot és a citromhéjat forgatjuk a masszába.

Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük majdnem az egészet (kb. 10 evőkanálnyit benne hagyunk a tálban).

A lecsepegtetett, félbevágott, szilvákat egyenletesen eloszlatjuk a tésztán a vágott felével lefelé, majd a tálban maradt tésztához hozzákeverjük a darált diót pici vízzel és foltszerűen rákanalazzuk a szilvás tészta tetejére.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Porcukorral tálaljuk.

Tipp:

Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető, bármilyen gyümölccsel variálható kevert sütemény egy kis csavarral.