Kétszínű linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Kakaós rész:
- 2 tk kakaópor
Töltelék:
- eperlekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két cipóra osztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. 1 órára a hűtőbe tesszük folpackba csomagolva.
A világos cipót két részre osztjuk és kb 2 mm vastagra nyújtjuk. A kakaósat is két részre osztjuk.
Az egyik világos lapot, majd az egyik kakaós lapot cakkos szaggatóval kiszúrjuk (felének a közepét kicsi formával kiszúrjuk) és 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük.
A másik két cipót is 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd egymásra helyezzük, egy kicsit még nyújtunk rajta, hogy összetapadjon a két szín. Ezután kiszúrjuk, mint az előzőket.
Felét úgy raktam tepsire, hogy a világos része volt felül, másik részét pedig úgy, hogy a kakaós került felülre.
A leső darabokat összegyúrtam, abból szép márványos linzerek kerültek sütésre.
Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk, porcukorral megszórjuk.