Kétszínű kifli, kétszínű krémmel (vagy Nutellával) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 2 ek cukor
- 1 mk sütőpor (elhagyható)
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- 2 ek kakaó (holland típusú)
Töltelék:
- 2-3 evőkanál csokoládé vagy mogyorókrém pl. Nutella
A kenéshez:
- egy felvert egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet langyosra melegítjük, hozzákeverjük az egy kávéskanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. Eközben a lisztet összekeverjük a cukorral, a sütőporral, hozzáütjük a tojás sárgáját, beleöntjük az élesztős tejet. A tésztát elkezdjük lassan kidolgozni és folyamatosan hozzáöntjük a langyosra hűlt vajat. Ezután legalább öt percig dolgozzunk a tésztán, alaposan dagasszuk meg.
Ekkor válasszuk két egyforma részre és az egyik félhez adjuk hozzá a két evőkanálnyi kakaót, alaposan dolgozzuk bele. Amennyiben mindkét tésztagombócunk szép (nem baj, ha kakaós egy kicsit márványos) és egyenletesen sima felületű, takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten beinduljon a kelési folyamat.
Pihentessük 30 percet. Ezután takarjuk le fóliával és rakjuk egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Másnap reggel vegyük ki a tésztát és hagyjuk meleg helyen kb. 20 perc alatt feléledni. Ezután kezdődhet a nyújtás és a formázás.
Első lépésként a „fehér” tésztánkat kezdjük el kinyújtani, amikor sikerült kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyújtani belőle, rakjuk rá a kakaós tésztát is és folytassuk a tésztalapok nyújtását együtt. Ezután vágjunk belőle legalább nyolc egyforma, háromszög alakú szeletet (pl. pizza vágóval, pizza szelet formájú darabokat:))
Mindegyik háromszögnek a tetejét középen kicsit vágjuk meg, ettől szépen formázhatóak lesznek a kiflijeink. Tegyünk mindegyik darab felső egyharmadára kb. egy teáskanálnyi tölteléket és sodorjuk kifliformára.
Ezután, rakjuk sütőpapíros tepsire és hagyjuk kelni további 20-25 percet. Közben a sütőnket melegítsük elő „alul-felül” sütési funkción 180 fokosra. A második kelesztési idő letelte után, a szépen megkelt, pufi kiflijeinket kenjük le a felvert tojással és rakjuk be a sütőbe.
Süssük 20-25 percet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

