Hozzávalók:
Töltelék:
A kenéshez:
Elkészítése:
A tejet langyosra melegítjük, hozzákeverjük az egy kávéskanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. Eközben a lisztet összekeverjük a cukorral, a sütőporral, hozzáütjük a tojás sárgáját, beleöntjük az élesztős tejet. A tésztát elkezdjük lassan kidolgozni és folyamatosan hozzáöntjük a langyosra hűlt vajat. Ezután legalább öt percig dolgozzunk a tésztán, alaposan dagasszuk meg.
Ekkor válasszuk két egyforma részre és az egyik félhez adjuk hozzá a két evőkanálnyi kakaót, alaposan dolgozzuk bele. Amennyiben mindkét tésztagombócunk szép (nem baj, ha kakaós egy kicsit márványos) és egyenletesen sima felületű, takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten beinduljon a kelési folyamat.
Pihentessük 30 percet. Ezután takarjuk le fóliával és rakjuk egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Másnap reggel vegyük ki a tésztát és hagyjuk meleg helyen kb. 20 perc alatt feléledni. Ezután kezdődhet a nyújtás és a formázás.
Első lépésként a „fehér” tésztánkat kezdjük el kinyújtani, amikor sikerült kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyújtani belőle, rakjuk rá a kakaós tésztát is és folytassuk a tésztalapok nyújtását együtt. Ezután vágjunk belőle legalább nyolc egyforma, háromszög alakú szeletet (pl. pizza vágóval, pizza szelet formájú darabokat:))
Mindegyik háromszögnek a tetejét középen kicsit vágjuk meg, ettől szépen formázhatóak lesznek a kiflijeink. Tegyünk mindegyik darab felső egyharmadára kb. egy teáskanálnyi tölteléket és sodorjuk kifliformára.
Ezután, rakjuk sütőpapíros tepsire és hagyjuk kelni további 20-25 percet. Közben a sütőnket melegítsük elő „alul-felül” sütési funkción 180 fokosra. A második kelesztési idő letelte után, a szépen megkelt, pufi kiflijeinket kenjük le a felvert tojással és rakjuk be a sütőbe.
Süssük 20-25 percet.